Meltio Space
Csúcstechnika az additív szeletelő programok területén a 3D fémnyomtatás robotintegrációjához

 

Meltio Space, software, mely forradalmasítja a robotkarok azon képességét, hogy 3D nyomtatott fém alkatrészeket gyártsanak amely rendkívül pontos és megbízható tervezést tesz lehetővé a végletekig kiterjesztve a nyomtathastó geometriák választékát.

A Meltio Space lényegében egy eszköz elérési út generátor (ún. toolpath generator) szoftver melyet az anyacég a robotintegráció számára (nyomtatófej robotkarra telepítve) fejlesztett ki. Könnyen használható felülettel síkbeli, térbeli és kombinált nyomtatási pályákhoz egyaránt. Tartalmazza továbbá a 2 tengelyes munkadarab pozícionáló interpolációt, a kinematikai szimulációt, az ütközések ellenőrzését és a cellakonfigurációt.

A Meltio ezen felhasználóbarát felületével és átfogó funkciókkal rendelkező szeletelő programja leegyszerűsíti a legelterjedtebb robotmárkák huzalalapú fém 3D nyomtatásának technológiáját a beépített robotkönyvtárral és az ABB, Kuka, FANUC és Yaskawa etc. márkákhoz kompatibilis post processzorával.

A Meltio mára óriási ugrást tett az egyedi fém 3D nyomtatás megkönnyítése terén. Teljesült a cél, hogy megbízható megoldást nyújtson világszerte a különböző iparágak számára a fém 3D nyomtatási technológiák területén, olyanokat, melyek csökkentik a költségeket és javítják a gyártási folyamatokat ez a Meltio Space szoftver.

Ez az új szeletelő szoftver innovatív kiegészítője a Meltio termékcsaládnak, új perspektívát kínál a 3D nyomtatáshoz, felszabadít a hagyományos 3 tengelyes rendszerek korlátai alól. A Meltio Space egy lépéssel tovább lép, és fejlett robotmanipulációs képességekkel bővíti a lehetőségeket.

Ezt a toolpath-generator szoftvert forradalmasítja a robotizált additív gyártás területét. Intuitív kialakításának köszönhetően a felhasználók gyorsan magukévá tehetik a robotizált additív, 3D technológiára épülő gyártás előnyeit, anélkül, hogy szükségük lenne robotika vagy programozási szakértelemre.

A Meltio Space forradalmasítja a 3D nyomtatás világát azáltal, hogy túllép a hagyományos 3 tengelyes rendszerek korlátain. A 6 tengelyes robotmanipulátor és a 2 tengelyes munkadarab pozicionáló integrálásával a lehetőségek teljesen új tárházát nyitja meg. A Meltio Space által biztosított átfogó koordináció, a többtengelyes szerszámpálya-generálás és a megnövelt tervezési szabadság előre mozdítja az adott iparágat, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy bonyolult, testreszabott és rendkívül részletgazdag fém alkatrészeket hozzanak létre, olyanokat, mint ezelőtt még soha.

A Meltio Space piacra dobása előtt a cég 12 nagy szoftvercéggel kötött megállapodást, amelyekkel kompatibilis és nyitott a technológiája. Ilyen formán a Meltio Space-nek köszönhetően leegyszerűsödött a huzal alapú technológia használata könnyedén átvehetővé vált azon ipari ügyfelek számára, akik nem rendelkeznek speciális szakértelemmel a robotikában és az additív gyártásban. A felhasználóbarát felületen túl, a program tartalmaz előre beállított és ajánlott anyagprofilokat és 3D nyomtatási paramétereket, valamint egy sor speciális processzort az ABB, Kuka, Fanuc és Yaskawa robotkarjaihoz, beleértve az ütközésérzékelést és a szimulációt.

Felhasználóbarát felületével és az átfogó funkciókkal ez a fejlett robotra alkalmazott slicing (szeletelő) szoftver leegyszerűsíti a legnépszerűbb robotmárkák integrációját a beépített könyvtárral és posztprocesszorokkal az ABB, Kuka, FANUC , Yaskawa és Kawasaki számára. Más szoftvermegoldásoktól eltérően a Meltio Space ezeket a funkciókat extra költség nélkül tartalmazza. Ezenkívül a Meltio Space megszünteti a 3D nyomtatási munkafolyamat bonyolultságát, és minden szinten elérhetővé teszi azt az ipari felhasználók számára.

Legyen szó a munkadarab-pozícionálók interpolációjáról vagy a szeletelési (slicing) stratégiák alkalmazásáról, a Meltio Space leegyszerűsíti a teljes folyamatot, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyedén átvehessék az additív gyártás minden előnyét, és egységes platformot kínálva fokozza a munkafolyamatok hatékonyságát és termelékenységét.

Ez a forradalmi szoftvermegoldás, a felhasználói élményre nagy hangsúlyt fektetve egy teljesen személyre szabott ügyfélutat kínál, amelynek középpontjában a Meltio Engine mint a robotika integráció kiegészítő hardware-e és a Meltio Space mint software segítségével a 3D nyomtatás és a robotrendszer élvonalbeli, zökkenőmentes integrációja áll.

Ez az átfogó termék egyedi fejlesztésű nyomtatási profilokat kínál a Meltio alapanyag-portfólió széles választékához. A Meltio Space slicing program nemcsak kivételes funkcionalitást, hanem alacsony tőke- és üzemeltetési költségeket is biztosít, ami a szoftverlicenc modellben is tükröződik.

Intuitív kialakításának köszönhetően a felhasználók gyorsan alkalmazkodhatnak a robotizált additív-gyártás előnyeihez, és kihasználhatják ennek előnyeit anélkül, hogy szükségük lenne robotikai vagy programozási szakértelemre.

A Meltio Space slicing szoftver a valódi robotmozgás virtuális modelljét alkalmazza. Ez a fejlett funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szimulálják a robot kinematikáját, így biztosítva a pontos és precíz nyomtatást. Ezenkívül a program ütközésellenőrzéseket végez a nyomtatott alkatrésszel, így minimalizálja a hibák vagy sérülések kockázatát az additív gyártási folyamat során.

​A Meltio Space szoftver főbb jellemzői:

1. Forradalmasítja a robotizált 3D fémnyomtatást az intuitív kezelőfelülettel és átfogó funkciókkal valamennyi népszerű robot típus számára.

2. Javítja a Meltio Engine hardware funkcióit, optimalizált nyomtatási profilokat kínálva a különböző anyagokhoz és alkalmazásokhoz.

3. Feloldja a komplex geometriákat: változatos toolpath-stratégiákat biztosít, kiküszöböli a korlátokat, és lehetővé teszi a precíz mozgásokat bonyolult tervekhez.

4. Csökkenti a programozási időt: pontos nyomtatást biztosít virtuális robotmozgás-szimuláció és ütközésellenőrzés révén.

5. Dinamikus innováció: folyamatos frissítések és fejlesztések, amelyek biztosítják, hogy technológiája továbbra is élvonalbeli maradjon.

6. Megbízható támogatás: átfogó támogatás, képzési programok és erőforrás-platformok lehetővé teszik a felhasználók számára a Meltio technológia optimalizálását.

7. A legjobb ár-érték arány: a megfizethetőséget, a kimagasló képességet és a felhasználóbarát felületet ötvözi, maximalizálva a beruházási és a projekteredményeket.

Éves előfizetése

A Meltio Space szoftver értékesítési modellje az éves előfizetés, a teljesítményéhez képest rendkívül versenyképes áron. Ez a szoftver, amelynek ára a legversenyképesebb a robotkarra integrált additív gyártás piacán, az első évben ingyenes.

A MELTIO 3D nyomtatási technológia kizárólagos forgalmazója Magyarországon a Büttner Kft.

Elérhetőségünk: Hívja a +36 30 141 1829 vagy írjon a kereskedok@buttner.hu mail címre.

https://www.buttner.hu/hu

 

Join +2000 readers!

Subscribe to our Metal 3D Printing Community

    Join +2000 readers!

    Subscribe to our Metal 3D Printing Community